Handbollscoach

Positiv och lösningsfokuserad coaching i stället för att vara en krävande förälder
Det är så himla lätt att hela tiden leta efter problemen i vardagen i stället för att se lösningarna och det som faktiskt fungerar. Detta är något som jag själv har erfarenhet av, exempelvis när jag coachar/tränar dotterns handbollslag. Tidigare såg jag bara saker och ting som behövde förbättras  i dotterns spel och hon blev, med all rätt, frustrerad och irriterad. När jag i stället bara lyfte de saker som jag tycker hon är duktig på, så stärktes hennes självförtroende och hon förbättrades även i de delar som jag tidigare hade haft synpunkter på. Dessutom har jag insett att hon inte kan, eller ska för den delen heller, vara bra/bäst på alla moment på plan. Det är laget tillsammans som ska komplettera varandra. Var och en bidrar med det den är bäst på.

Kommentera gärna: